Kategoriat
Yleinen

Tapahtumien kuvaaminen

Tapahtumakuvaukselle on paljon kysyntää, järjestetäänhän Suomessa koko ajan tapahtumia, pieniä ja isoja. Tapahtumista halutaan yleensä sekä valokuva- että videomateriaalia, mutta tapahtumakuvaus ei ole mitään rakettitiedettä. Kuvaamista ei tarvitse jännittää, kun otat huomioon artikkelissamme olevat asiat ennen kuvausta ja kuvauksen aikana.

Ennen kuvausta

Pieniä kikkoja ja asioita voi oppia edellisenä iltana ennen tapahtumaa, mutta kuvaustaito pitää olla hallussa. Samoin kun kameran käyttö, tämä on pohja kaikkeen valokuvaukseen. Tapahtumakuvauksiin tulee olla myös henkisesti valmis, kyse voi olla pitkästä päivästä, ehkäpä jopa viikonlopusta.

On hyvä selvittää, mikä tapahtuma on kyseessä ja kuinka paljon ihmisiä on sinne tulossa. Yksityistapahtumassa on tarve kuvata kaikki vieraat, mutta esimerkiksi messuilla tämä ei ole tarpeen. Selvitä myös minkälaiset ovat kuvausolosuhteet, onko paikassa luonnonvaloa ja mitä taustaa vasten kuvaat.

Kun olet selvittänyt mikä tapahtuma on kyseessä, on helpompaa miettiä mitä kameravälineitä tarvitset mukaan. Ennen pakkaamista, on syytä tarkistaa minkälaista materiaalia sinulta halutaan. Jos tapahtumasta halutaan sekä video- että kuvamateriaalia, tarkista kumpi on tärkeämpää. Näin sinun on helppo päättää mitä tarvitset mukaan. Kaikkea ei tietenkään kannata kantaa mukana, mutta mikä tahansa kameratarvike mietityttää, ota se mukaan, epäröit syystä.

Kuvausten aikana

Jokaisessa tapahtumassa on aina menoa ja meininkiä, jotka sinun tulee tapahtumakuvaajana ikuistaa. On sitten kyse syntymäpäiväkakun leikkauksesta arvovaltaisiin vieraisiin. Varmista tapahtuman aikataulu, jotta olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ennakointi on valokuvauksessa hyvin tärkeää.

Viimeisenä vinkkinä ole tapahtumista selvillä tiedustelemalla ja kysymällä yhä uudestaan ja uudestaan. Koskaa ei voi olla liikaa tietoa. Sinun on helpompaa työskennellä, kun tiedät tapahtumien kulun ja mitä sinulta halutaan. Näin saat kaikki tärkeät hetket ja muistot taltuoitua. Tärkeää on muistaa, että jokainen hetki menee ohi sekunnissa ja jokainen hetki voi olla tärkeä.

Yhteenveto

Tapahtumakuvaus on hauskaa ja parhaimmmillaan voit tienata sillä. Kehotamme, että aloitat pienillä tapahtumilla, opettele ja harjoittele kameran käyttö. Ota selvää, minkälainen tapahtuma on kyseessä ja mitkä ovat kuvausolosuhteet. Hyvällä ennakoinnilla vältät ikävät yllätykset ja olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan.